Video Menteri Ambil D0s Ke-4 V4ksin Tul4r, Fendy Bakry Harap Orang Ramai W4sp4da

Tular di media sosial mengenai satu video yang mamaparkan senarai d0s yang telah diambil oleh Menteri Kesihatan iaitu Khairy Jamaluddin Abu Bakar atau lebih dikenali sebagai KJ.

Tidak Mengambail Vaksin

Menurut perkongsian Iesya Toh, dalam video tersebut menunjukkan menteri kesihatan yang masih belum lengkap mengambil d0s penggalak dan terdapat di dalam senarai d0s ke empat yang masih belum di ambil oleh menteri tersebut.

Berh4rap Orang Ramai Berwaspada

via Instagram iesyatoh2

Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian orang ramai termasuklah golongan para selebriti. Salah satunya ialah komen dari pelakon Fendy Bakry. Dalam komen tersebut, Fendy menjelaskan bahawa d1rinya bukanlah antiv4ksin, tetapi mengh4rapkan supaya orang ramai lebih berw4sapada dengan program imunisasi ini.

Netizen Mahukan Penjelasan

via Instagram iesyatoh2

Kebanyakkan dari golongan netizen mempersoalkan kembali mengenai status v4ksin yang telah diambil Menteri Kesihatan itu. Ada yang meluahkan rasa kec3wa dan ada juga mengh4rapkan penjelasan yang jujur dari KJ.

Sehingga harini, Menteri Kesihatan, KJ masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan dan maklum balas mengenai video yang tular tersbut.

Sumber:murai.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*