Menltis Air Mata Shuib Imbas Memori Raya Dengan Arwh Siti Sarah

Pelawak dan usahawan, Shuib Sepahtu mendedahkan hingga kini dia masih tidak dapat melupakan m0men manisnya bersama arwh isteri, Allahyrham Siti Sarah lebih-lebih lagi bila menjelang Syawal tidak lama lagi.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya, Shahmira Muhammad, meskipun pernah melalui fasa ekon0mi turun naik sebelum ini, namun dia bersyukur kerana dikurniakan isteri yang setia di sisi.

“Momen hari raya yang paling diingati bila bersama arwh ketika saya mengal4mi fasa susah satu ketika dahulu. Saya pernah susah bersama-sama dengan dia. Kami pernah beraya dalam keadaan ek0nomi saya yang tak berapa baik tetapi dia tak kisah.

“Pada ketika itu, saya tiada banyak duit. Nak beli baju, kuih raya dan beri duit raya pun kena kira-kira. Tapi dia tetap setia di sisi saat mengharungi fasa tersebut. Perkara ini akan saya kenang sampai bila-bila,” katanya kepada MH.

Shuib ditemui pada Majlis Berbuka Puasa Indigital Music di Hotel Royal, Kuala Lumpur pada Isnin.

Pada majlis sama, turut disampaikan Platinum Award untuk lagu Jangan Khian4ti Aku nyanyian Azlan And The Typewriter.

Dia yang dilihat tidak dapat menahan seb4k turut berkongsikan pengalaman pertamanya menyambut kedatangan bulan Ramadan selepas pemerglan isteri tercinta.

“Ketika menyambut Ramadan pertama, kebanyakan ahli keluarga berbuka di rumah saya kerana mungkin mereka tahu saya tengah bersed!h.

“Sewaktu kami nak berbuka, pada ketika nak menahan rasa sed!h, kebetulan saya ternampak sepinggan nasi di meja sebelah kiri saya yang biasanya menjadi tempat Sarah. Saya bertanya kepada abang ipar ‘Ni nasi siapa?’ dan dia menjawab ‘tak tahu’.

“Kami sekeluarga terus terkedv dan berpandang sesama sendiri. Dah la nasi tu ada tapi kerusinya kosong. Saya merasakan seperti ‘kita’ sedang berbuka puasa sekali. Mungkin kami dah terbiasa dengan situasi sebegitu sebelum ini.

“Bila perkara ini terjadi, nak tak nak saya tetap kena lalui juga. Perasaan sedih tu mesti ada. Men4ngis pun dah biasa sangat. Tapi tak mengapalah, saya niatkan setiap tltisan air mata ini, semoga Allah angkat sebagai penghapus d0sa dia,” ujarnya lagi.

Terdahulu, Shuib dan Sarah melayari bahtera perkahwinan selama 10 tahun dan dikurniakan empat orang cahaya mata Uwais Alqarni, 11, Dzahira Talita Zahra, 9, Ariq Matin, 7, dan Ayash Affan yang baru berusia 9 bulan.

 

Allahyrham Siti Sarah menghembvskan nfas terakhlr di Unit Rwatan Rapl (lCU), Hspital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) aklbat C0VlD-19 pada tanggal 9 Ogos tahun lalu.

Kredit foto: Instagram Shuib Sepahtu.

Sumber MH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*